• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

15 Vigtige Bunker Tips Du Skal Kende

15 Vigtige Bunker Tips Du Skal Kende

15 Vigtige Bunker Tips Du Skal Kende

Kender du den nervøse fornemmelse der breder sig i kroppen, når du går ned til din bold der er havnet i en bunker? Måske du beder en stille bøn til Gud, om at du ikke flækker, shanker eller duffer slaget? Bare rolig, du er ikke den eneste.

I denne artikel vil du lærer om de 15 vigtigste bunker råd, der viser dig hvordan du får bolden pænt ud af bunkeren, hver gang. Læs rådene nøje og omhyggeligt, da de alle har potentiale til at ændre dit bunker spil for evigt.

 

1. Vis slagfladen til verden!

Det første råd i bunkeren omhandler hvordan du holder køllehovedet i opstillingen. En bunkerslag handler om at få køllen til at glide hen over sandet. For at dette kan lade sig gøre, er det nødvendigt at det er den bredeste del af køllehovedet der får kontakt med sandet. Denne del kaldes sålen (læs mere om sålen her). Hvis køllehovedet åbnes i opstilling, vil der være langt større chance for at det er sålen der rammer sandet først, og dermed også de bedste forudsætnigner for at køllen kan glide over sandet, fremfor at grave sig dybt ned i sandet. Andre fordele ved en åbent køllehoved er:

• Det giver dig mulighed for at slå slaget med højere køllehoved-hastighed, og med en højere køllehvoed-hastighed er det lettere at få køllen til at glide over sandet.

• Et åbent køllehoved tilføjer højde til bunkerslaget, hvilket meget ofte er en god ting fra en greenside-bunker.

• Der skabes mere back-spin med et åbent køllehoved.

1-Bunker-åben-køllehoved

Billede 1 viser, hvordan køllehovedet IKKE skal være placeret ved opstillingen. Billede 2 viser den rigtige måde, med en køllehoved der er åbnet.

 

2. Stå som Charlie Chaplin

I opstillingen er det vigtig hvordan du placere dine fødder. Den forreste fod (venstre fod for en højre-håndsspiller) skal være drejet ud af mod målet. Dette giver spilleren de bedste chancer for at dreje kroppen ordenligt i gennemsvinget, samt for at flytte og holde størstedelen af vægten på den forreste fod under sving.

2-bunker-peg-fødderne-ud

Billede 1 viser den korrekte placering af fødderne til en bunkerslag. Bemærk hvordan fødderne peger lidt ud af til siderne. Billede 2 viser den forkerte måde at placere dine fødder på.

 

3. Byg et solidt fundament.

I bunkeren er det vigtig at din stance er breder end til normale salg. Dette vil gøre at kroppen er længere nede mod det sande, hvilket er godt. Desuden skaber det stabilitet til din underkrop, hvilket også er en ting man ser hos alle gode bunker-spillere.

3-bunker-tips-bred-stance

Billede 1 viser en meget smal stance, som bestemt ikke er at foretrække. Billede 2 viser en noget bredere stance, der skaber et solidt fundament i sandet.

 

4. Indstil sigtekornet

Med det åbne køllehoved som beskrevet i råd # 1, vil køllen rent faktisk sigte til højre for målet. Dette skal der selvfølgelig gøres noget ved. Nogle mennesker drejer hele deres krop meget til venstre for at kompensere for retningen. Dette er jeg ikke en stor fan af det. Ved at gøre dette svinger du meget på tværs af bolden, og dermed retter du energien fra køllen i en helt anden retning end hvor bolden egentligt skal hen.. Længdekontrol vil være svært ved at bruge den metode.

 

Her er hvad du skal gøre i stedet:

 

Jeg vil have dig til at sænke dine hænder. Dette blev allerede gjort lidt ved den bredere stance i råd #3. Du skal derudover sørge for at bøje i knæene noget mere end i et fuld slag. Dette vil sænke overkroppen tættere mod jorden, og dermed også hænderne og wola, køllehovedet sigter nu på den rigtige måde.

 

Hvorfor tænker du sikkert?

Se på billederne nedenfor. Hændernes højde har en direkte sammenhæng med retningen på køllehovedet. Jo højere hænderne er oppe, jo mere vil køllen pege til højre. Jo længere nede hænderne er, jo mere vil køllen pege til venstre.