• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

3 grunde til at du slår en slice i golf

Slicer du i golf?

3 grunde til at du slår en slice i golf

Slår du en slice i golf – her er 3 grunde til hvorfor, og hvordan du undgår det!

I golf kan det være utroligt svært at kontrollere hvor bolden flyver hen når den rammes, og rigtig mange spillere kæmper med at bolden slicer. Værst er det typisk med driveren, og hvis du er en af dem der oftest havner i højre side af banen fordi din bold skruer derover af, så er du kommet til det rigtige sted. Du vil i følgende artikel lære hvorfor bolden slicer, samt 3 tips til hvordan du kan undgå det!

Slice i golf

Hele problemet

Grunden til at bolden slicer, altså skruer til højre (for en højrehåndsspiller) er forholdet mellem 2 parameter: Køllens bevægelsesretning, samt slagfladens orientering i det bolden rammes.

Svingretning

Køllens bevægelsesretning er den retning som køllehovedet bevæger sig i, når bolden rammes. Folk kender det oftest som at svinge “indefra” og “udefra”. Svinger du “indefra” svinger din kølle mod højre, og svinger du “udefra” svinger din kølle mod venstre.

Slagfladen

Med slagfladens orientering menes hvad vej køllen egentligt peger når bolden rammes. Når køllehovedet peger til højre for målet, er det åbent, og når køllehovedet peger til venstre for målet, er det lukket (for en højrehåndsspiller).

 

Forholdet mellem de to parameter beskrevet ovenfor er det der skaber sideskrue, altså slice eller hook (eller draw eller fade) i bolden. Se på billederne nedenfor:

Hvis slagfladen (den røde pil) peger til højre i forhold til køllens bevægelsesretning (den blå pil), vil bolden skrue til højre. Dette kaldes en fade eller en slice, afhængig af mængden af sideskrue samt intentionen med slaget.


Hvis slagfladen (den røde pil) peger til venstre i forhold til køllens bevægelsesretning (den blå pil), vil bolden skrue til venstre. Dette kaldes en draw eller en hook, afhængig af mængden af sideskrue samt intentionen med slaget.


Principperne beskrevet ovenfor kan sagtens virke lidt overvældene, og det kan være en rigtig god ide at få hjælp fra en professionel træner. På Dansk Golf Akademi’s træningskoncept “Gå Til Golf”, kan du for kun 299,- / mdr få ubegrænset holdtræning, hvor du blandt andet lærer om ovenstående principper. På holdet “Kontroller din retning” er det netop dette der bliver undervist i. Den kontinuerlige træning med professionel feedback har gjort at vores medlemmer i gennemsnit nedsætter deres handicap med 40%. Læs meget mere om Gå Til Golf her.

 

Vi skal nu kigge på 3 grunde til hvorfor du slicer, samt hvad du kan gøre for at ændre det.

 

1: Du drejer ikke i kroppen.

Kroppens drejning i tilbagesvinget har stor effekt på køllens bevægelsesretning i det bolden rammes, og dermed også på hvad vej bolden flyver. Jo mere du kan få drejet kroppen i tilbagesvinget, jo nemmere vil det være at svinge køllen “indefra” (se den blå pil på Draw/Hook billedet ovenfor). Når du svinger køllen “indefra” er du meget tæt på at have elimineret din slice, hvis blot du har styr på hvor slagfladen peger hen ad (dette kommer i punkt 3).

Se på billederne nedenfor.

 

Slice i golf - Drej kroppen

 

På billedet til venstre ser du tydligt hvordan kroppen næsten ikke har drejet i tilbagesvinget. Dette gør at der er langt større chance for at svinge køllen for meget udefra når du svinger ned mod bolden.

På billedet til højre ser du hvordan kroppen er drejet meget. Læg mærke til hvordan højre ben er strakt, hvilket tillader en stor drejning i hoften. En stor drejning i hoften gør det langt nemmere at dreje overkroppen meget, og alt dette gør det langt nemmere at svinge “indefra” i nedsvinget.

 

2: Du svinger opad og ikke rundt

Det andet meget vigtige element i at undgå at slice bolden, handler om hvad vej køllen svinger i forhold til kroppen. På billedet nedenfor er vist hvordan både den rigtige og den forkerte svingbane i tilbagesvinget ser ud.

Slice i golf - Sving rundt om dig selv

På billedet til venstre er køllen blevet svunget op over hovedet på spilleren. Heroppe fra er der enormt stor risiko for at køllen blive svunget for meget “udefra” i nedsvinget (se den blå pil på Fade/Slice billedet først i artiklen).

 

Her er hvad du skal gøre i stedet:

 

Fremfor at svinge køllen op over dig selv, skal du svinge den rundt om dig selv, ligesom vist på det højre billede. Heromme fra er det langt nemmere at få den rigtige svingbane ned til bolden. Desuden kan du også skabe mere fart ved at sving køllen rundt om dig selv, fremfor op over hovedet på dig selv.

 

3: Dit håndled er knækket forkert.

Det sidste element der skal være på plads for at undgå at slice, er måden hvorpå dit håndled er knækket i løbet af svinget. Se på billedet nedenfor:

 

Slice i golf - håndled

 

Der er stor forskel på hvordan venstre håndled sidder på toppen af tilbagesvinget på de to billeder. Venstre håndled styrer hvordan køllens slagflade bliver positioneret når bolden rammes, og det er derfor utroligt vigtigt at have styr på dette. Hvis håndledet sidder som på det venstre billede, er der rigtig store chancer for at køllehovedet er meget åbent når bolden rammes, dvs. peger langt til højre. Og hvis køllehovedet peger langt til højre, er der næsten garanti for at bolden slicer, eller i hvert fald ender langt til højre.

 

Sådan er den rigtige position:

 

På billedet til højre ser du hvordan venstre håndled er noget mere “lige”, fremfor det store “knæk” der er på billedet til venstre. Et mere lige/fladt venstrehåndled giver langt større chance for at køllens slagflade peger mere lige ud når bolden rammes.

 

Hvad nu?

Du har nu lært om 3 elementer der er vigtige at have styr på for ikke at slice. Mangler du flere ord på hvorfor du slicer, kan du se videoen nedenfor, hvor Nicolai Cetti Engstrøm forklarer de 3 principper helt i dybden.

Rigtig god træning!


Vil du gerne lære endnu mere om dit golfsving?

Så skal du deltage i Dansk Golf Akademi’s træningskoncept der hedder Gå Til Golf. Her kan du for kun 299 kr,- / mdr deltage på lige så mange træningshold du har lyst til. Vi har blandt andet hold der hedder “Jernslag – kontroller retningen” samt “Driver – kontroller retningen” hvor du på begge hold vil lære meget mere om hvordan du slår mere lige. Du kan læse meget mere om konceptet her.


 

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

dga

Skriv et svar

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0