• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

5 Grunde Til Hvorfor Du Shanker Dine Chip

5 Grunde Til Hvorfor Du Shanker Dine Chip

5 Grunde Til Hvorfor Du Shanker Dine Chip

(Og hvordan du undgår det!)

Jeg tror de fleste golfspillere er enige i, at et shanket chip er et frygteligt slag at slå på en golfrunde. I det følgende vil jeg lære dig de 5 mest almindelige grunde til, at du shanker dine chips, og til sidst vil jeg afsløre den bedste og mest enkle måde at løse dette problem på. Lad os komme igang.

Shanker

Hvad er en shank overhovedet?

Den mest simple måde at forklarer hvad er shank, er at køllehovedet er blevet flyttet tættere på bolden end hvor det var ved start. Dette medfører, at træfpunktet på køllehovedet ligger på ”hoselen” (lær, hvad hoselen er)af køllen (skaftet), hvilket netop er et shank.

 

1. Har du styr på din opstilling?

En meget almindelig årsag til at du shanker opstår allerede ved opstillingen. Hvis du står for tæt på bolden, inden du begynder selve slaget, er der en stor chance for at køllen flyttes væk fra kroppen, på grund af den manglende plads gennem impactzonen.

Shanker opstilling

En god guideline for de fleste spillere er, at fra en afslappet, foroverbøjet position, skal armene hænge lige ned fra skuldrene.

Brug et spejl eller din smartphone til at tjekke din opstilling.

 

2. Hvor er din vægt på vej hen?

Den anden meget almindelige årsag til at du shanker dine chip, er at vægten af din krop flytter sig hen imod bolden under bevægelsen. Ofte kan det mærkes i skoene, hvor vægten vil bevæge sig mod tæerne.

For at forhindre dette, kan du prøve at chippe med dine tæer presset op mod indersiden af dine sko.

Shanker vægten falder frem

 
 

3. Har du styr på hovedet?

En tredje meget almindelig årsag til at du shanker, er at hovedet bevæger sig hen over bolden under bevægelsen. Hovedet er sving-centeret, og når hovedet bevæger sig i en bestemt retning, er der en stor chance for at køllehovedet følger med. Sørg derfor for at holde hovedet stabilt under bevægelsen.

 

Dette kan måske overraske dig:

 

Hvis hovedet skal bevæge sig nogen steder hen, skal det faktisk flytte sig lidt opad og væk fra bolden Dette er en bevægelser, du vil se mange af de bedste chippere i verden udføre. Disse hovedbevægelser begynder allerede under nedsvinget

Shanker hoved frem

 

4. Hold dine arme tæt!

Den fjerde ofte sete fejl, der forårsager skanking, er at armene bevæger sig længere væk fra kroppen under bevægelsen, end hvor de startede. Når dette sker, bevæger køllen sig tættere på bolden, og det vil i mange tilfælde føre til en shank. Sørg for, at arme og hænder er lige langt væk fra din krop når bolden rammes som de var ved start.

Shanker hold armene tæt

Dette kan være svært at faornemme for spilleren selv. En god måde at kontrollere dette på er ved at bruge kameraet i din smartphone. Når du ser videoen af slaget, vil det være ret tydeligt hvis hænder og arme har flyttet sig længere væk ved impact end ved setup.

 

5. Hvor er dine hænder på vej hen?

Den sidste meget almindelige årsag til en shank er lidt mere kompliceret end de første 4. Vi taler nu om en bevægelse, mere specifikt den vej, som hænderne bevæger sig på under impactzonen. Hvis denne vej peger for meget til højre, og i for lang tid, er der stor risiko for at slå et shank.