• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

Klinik.dk

Klinik.dk

Vi samarbejder med Klinik.dk

Dansk Golf Akademi og Klinik.dk har lavet et samarbejde, der har til formål at give dig som spiller den bedste vejledning. Kombinationen af den rigtige golfteknik og de rette fysiske forudsætninger er vejen frem til et bedre og sundere golfsving. Som kunde hos Dansk Golf Akademi får du 10% rabat på dit besøg hos Klinik.dk.

Forebyggelse af gener og skader i golf

Den største risiko for en tilbagegang i golfspillet er en ufrivillig skadespause. For at undgå dette, er det vigtigt, at kroppen har de bedste forudsætninger for ikke at løbe ind i skader, dvs. at holde skaderne for døren med forebyggende behandling og træning. I forebyggelse af skader er det vigtigt, at du tilegner dig en stærk og fleksibel kropsstamme og overkrop. Dermed får du et mere frit og ubesværet golfsving uden at kompensere for mangel på styrke. Dette kan tilmed øge præstationsniveauet i forhold til slaglængden og hastigheden i golfsvinget.

Fysisk træning

Golf er teknisk svært og kræver mange timers træning. Herudover er golfsvinget er en kompleks bevægelse, hvor mange af kroppens muskler skal arbejde sammen. Men det er ikke kun på golfbanen, at man bliver bedre til golf. Med målrettet fysisk træning kan også bidrage med at sænke handicappet, slå længere, få en større stabilitet i spillet. Dette har en lang række danske og internationale studier underbygget.

 

Et eksempel er fra School of Biomedical Sciences and Pharmacy i Australien. Her fandt forskere 13 studier, hvor man havde undersøgt fysisk trænings indvirkning på golfspillere. Undersøgelserne dækkede et bredt spænd af spillere fra eliteudøvere til motionsgolfspillere, og studierne konkluderede, at alle testpersonerne fik en øget svinghastighed, hvis de understøttede deres spil med fysisk træning.

En anden veldokumenteret fordel ved at lave fysisk træning, er en nedsat skadesfrekvens og et højere energiniveau.

Sådan fungere det

Når du skal have vejledning af en golffysioterapeut eller osteopat, skal du booke en konsultation hos klinik.dk i deres Sportlab. Det gælder både, hvis du vil have præstationsfremmende rådgivning eller døjer med en skade.

En konsultation med en golfekspert varer cirka en time. Du bør iklædt tøj, du kan bevæge dig frit i – eksempelvis golftøj. Du skal have spist og drukket som normalt.

Til konsultationen får du en analyse, som angiver dine kropslige forudsætning i relation til golfsporten. Udefra dataanalysen får du en individuel øvelses- eller træningsplan og vejledning i optimal praktisk udførelse af sving- og rotationsteknik i målet om at minimere og forebygge skader.