• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

4 simple tips til at slå lige i golf

4 simple tips til at slå lige i golf

4 simple tips til at slå lige i golf

En af de absolut sværeste ting i golf, er at sørge for at bolden flyver i den rigtige retning. Selv verdens bedste spillere har udfordringer med dette, så bare rolig, du er slet ikke alene. I denne artikel vil du lære om 4 metoder hvorpå du kan opnå langt mere præcision ifht. retningen på dine slag.

1. Armene strakte

En af de vigtigeste elementer i golfsvinget ift. at styre retningen på dine slag, er måden hvorpå dine arme arbejder igennem svinget. Vi ønsker at se en god struktur i armene, specielt i fasen lige inden, under og efter kontakt med bolden. Se på billederne nedenfor. 

På det venstre billede er det vist hvordan det ser ud for rigtig mange spillere lige efter de har ramt bolden. Når armen bukker/ bøjer, er der rigtig store chance for at få drejet køllehovedet i en forkert vinkel, og dermed er der stor risiko for skæve slag. 

Her er hvad du skal gøre istedet:  

Fremfor at armene er bukkede når bolden rammes, og efterfølgende, vil vi meget gerne at armen holdes strakte. For at dette kan lade sig gøre bliver kroppen nød til at dreje. Så snart drejningen i kroppen stopper, vil armen bukke, og så er der ballede. 

2. Undgå en for voldsom svingretning

Et andet utroligt vigtigt element i bestræbelserne på at slå lige, er den vej køllen svinger ind til bolden. Svinger du alt for meget “udefra” eller “indenfra” (se den blå pil på billederne nedenfor) kan det være enormt svært at “matche” slagfladens renting, så slaget ender det rigtige sted.

3. Træn dit sigte

En af de nok mest overstete faktorer når det kommer til at slå lige, er hvad vej du sigter når du står over bolden. De fleste spillere tror at de har helt styr på det, men hvornår har du egentligt sidst tjekket hvad vej du sigter? Eller hvornår har du faktisk haft et træningspas på rangen, hvor du decideret trænede dit sigte? Mange må nok svare “længe siden” eller “aldrig” til disse spørgmål. 

Derfor er sigtet så vigtigt: 

Hvis du har tendens til at sigte for meget den ene eller anden vej, går det ud over svingbevægelsen. Du bliver nød til at lave en eller anden form for kompensation for dit forkerte sigte, og én svingfejl avler typisk flere. 

 

Sådan kan du træne dit sigte: 

De vigtigeste redskab til at blive bedre til at sigte, er feedback. Du har brug for en eller anden feedback der fortæller dig hvad vej du sigter når du står over bolden. Det er nemlig umuligt selv at vurdere (selvom det føles som om man ved hvor man sigter, gør man det sjældent). Her er 2 måder hvorpå du kan få feedback. 

  1. Du kan altid få feedback fra andre personer. Det er nemlig super nemt at se hvor du sigter henad, hvis personen der skal hjælpe dig står i den linje du gerne vil slå. (ca der hvor nedenstående billeder er taget fra) 
  2. Hvis ikke du har en til at hjælpe dig med at give feedback, er det nemt at bruge din kølle/jern til at tjekke sigtet. Du stiller dig blot op til bolden og gør klar som skulle du til at slå. Når du er klar så lader du fødderne stå, og placere din kølle/jern bagved dine hæle som vist på biledet nedenunder. Grunden til at vi bruger hælene og ikke tåspidserne, er at tåspidserne i mange tilfælde giver en forkert linje fordi venstre fod er drejet lidt udad. Når du har lagt jernet/køllen på jorden, kan du nu selv tjekket hvor du stod og pegede henad. 

4. Tag højde for vinden

Den fjerde ting der kan hjælpe dig meget med at slå den rigtige retning, er bevistheden omkring vind og vejr. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at vinden påvirker boldens flugt i luften. Du skal derfor altid have styr på hvad vej vinden blæser inden du slår.

Sådan gør du det: 

En af de nemmeste måder at undersøge vindens retning på, er ved at kaste lidt græs op i luften. Den retning græsset bliver blæst, er den vej vinden blæser. 

Vil du gerne lære endnu mere om at slå lige? 

Så skal du deltage i Dansk Golf Akademi’s træningskoncept der hedder Gå Til Golf. Her kan du for kun 399 kr,- / mdr deltage på lige så mange træningshold du har lyst til. Vi har blandt andet hold der hedder “Jernslag – kontroller retningen” samt “Driver – kontroller retningen” hvor du på begge hold vil lære meget mere om hvordan du slår mere lige. Du kan læse meget mere om konceptet her.
Hvis du er ny til golf og gerne vil lære mere om dette skønne spil, på engelsk, kan du besøge vores partner side ved at klikke nedenfor  / If you are new to the game of golf and want to learn more about this wonderful game, you can visit our English partner site called  Golf For Beginners Academy – the number 1 place to be if you want to learn golf as a beginner.

Har du hørt vores podcast?

Vores trænerteam deler deres bedste golftips hver uge. Vores største håb: At hjælpe dig med at spille bedre og mere stabil golf!

Klik på billedet for at høre podcasten (det er gratis) 

Golftraenertalks-golfpodcast

dga

Skriv et svar