• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

Ustabile indspil

Ustabile indspil

Ustabile indspil

Ustabile indspil

Stabiliser dine Indspil med Korrekt Lie-vurdering

Har du nogensinde oplevet, at selvom du mestrer teknikken, slår du stadig mange ustabile indspil? Du har måske overset den absolut vigtigste faktor! Der er to afgørende ting, du altid bør overveje før et indspil, og hvis du ikke gør det, er der stor risiko for, at det går galt.

Forklaringen på det ustabile

Jeg hører ofte mine elever sige: “Jeg synes, jeg har en god og stabil teknik, og når jeg træner, får jeg altid god kontakt på mine indspil. Men når jeg er på banen, slår jeg alt for mange ustabile indspil!”.

Hvordan kan det være? Sandsynligvis fordi du ikke nøje vurderer lie’et, det vil sige, hvordan bolden ligger i græsset.

Når du skal aflæse, hvordan bolden ligger i græsset, skal du vurdere to ting:

  1. Hvor højt eller lavt ligger bolden i forhold til jordens overflade?
  2. Hvor meget græs skal køllen igennem for at nå ind til bolden?
To gode eksempler:

Eksempel 1: Bolden ligger nede i et lille hul

Hvis bolden ligger nede i et lille hul eller fordybning, kan boldens ækvator næsten ligge under jordens overflade. Ved at stå normalt til dette lie med f.eks. et sandjern eller en lobwedge, risikerer du, at køllens leading edge ikke når ned under boldens ækvator, hvilket resulterer i en “flækker.”

For at få leading edge ned under bolden skal du læne skaftet fremad. Dette opnås nemmest ved at justere opstillingen, placere bolden længere tilbage i stancen, vægte mere på den forreste fod og skubbe hænderne længere frem mod målet. Husk at justere dit landingspunkt, da bolden vil have en lavere flugt.

Eksempel 2: Bolden ligger med tykt / højt græs foran

Hvis bolden ligger med meget tykt eller højt græs foran sig, er det en fordel at slå ned på bolden. Dette reducerer mængden af græs, køllen skal igennem, før den når bolden.

For at opnå en stejlere angrebsvinkel kan du anvende de samme justeringer som i eksempel 1. Du skal muligvis også tilføje mere fart på køllehovedet for at sikre, at jernet kommer igennem græsset.

En sidste bemærkning

I begge eksempler ville et normalt chip med en standardopstilling resultere i fejlslagne slag. Derfor er en nøjagtig lie-vurdering afgørende ved alle indspil, og justeringerne er nødvendige for at opnå ordentlig boldkontakt.

Hvis du vil have personlig hjælp med dit golfspil, kan du altid kontakte vores trænerteam – klik lige her for mere info

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Har du hørt vores podcast?

Vores trænerteam deler deres bedste golftips hver uge. Vores største håb: At hjælpe dig med at spille bedre og mere stabil golf!

Klik på billedet for at høre podcasten (det er gratis) 

Golftraenertalks-golfpodcast

dga

Skriv et svar