• 40368505
  • info@danskgolfakademi.dk

Slå længere i golf – 3 simple tricks alle kan bruge

Slå længere i golf

Slå længere i golf – 3 simple tricks alle kan bruge

Slå længere i golf

3 simple tricks alle kan lære som giver mere længde

Er du blandt de spillere der gerne vil lære at slå længere i golf, så er du havnet på den helt rigtige side. I følgende artikel vil du lære om 3 enormt vigtige elementer der kan øge din sving-hastighed, og dermed gøre dig i stand til at slå længere (uden af det kræver ekstra timer i fitnesscenteret 🙂 )

Slå længere i golf

Mange elementer spiller ind

Der er mange elementer der gør at man slår langt. Måden hvorpå bolden rammes kan variere enormt fra spiller til spiller, og det kan have en kæmpe effekt på hvor langt bolden flyver. 2 spillere med samme sving-hastighed kan slå helt forskellige længder, hvis den ene er god til at få det optimale ud af sin svinghastighed, og den anden ikke får udnyttet sin fart. Disse faktorer kan du lære meget mere om på Dansk Golf Akademi’s træningskoncept Gå Til Golf. På holdet “Driver – Ram bolden stabilt” gennemgår vi disse vigtige elementer.

Den vigtigste af alle elementer

Der er dog en faktor der overskygger de andre, når det kommer til længde på dine slag. Sving-hastigheden. Hvor hurtigt kan du svinge køllen når du rammer bolden. 1 mph (miles pr hour) mere køllehovedet fart, kan give ca. 2,5  meter ekstra længde på et drive. Så hvis du kan rykke din svinghastighed blot 4 mph op, kan du slå hele 10 meter længere. Lad os lære hvordan dette gøres:

1: Skab fart ved at dreje

Det første vigtige element i golfsvinget når det kommer til at skabe fart, er kroppen drejning i tilbagesvinget. Jo mere du kan dreje i kroppen, jo mere fart kan du skabe i køllen. Se på billederne nedenfor:

Slå længere i golf - Drej kroppen

På billedet til venstre ser du tydligt hvordan kroppen næste ikke har drejet i tilbagesvinget. Køllen er derfor heller ikke svunget så langt tilbage, og den fart der kan skabes fra denne position, er relativ lille.

På billedet til højre ser du en krop der er drejet meget. Lig mærke til hvordan højre ben er strukket ud, hvilket tillader en stor drejning i hoften. En stor drejning i hoften gør det langt nemmere at dreje overkroppen meget, og alt dette skaber meget mere potentielt fart i køllen.

Dette er en af de første elementer deltagerne på Gå Til Golf holdet “Driver – Slå længere” lærer om, da det er helt essentielt for at kunne slå lange (og lige) golfslag.

2: Stræk kroppen ud på begge sider

Det andet vigtige element i jagten på mere længde igennem mere køllehoved-fart, drejer sig om hvordan kroppen strækker sig og bøjer sig sammen.

I opstilingen til et golfslag står vi jo let forøverbøjet. I løbet af tilbagesvinget er det utroligt vigtig at kroppen får lov til at strække sig ud, ligesom vist på billledet nedenfor i det nederste venstre hjørne. Udstrækningen af kroppen skal ske samtidigt med drejningen beskrevet ovenfor.

Sammenlign det med hvis du skulle hugge brænde. Her vil du starte med at være foroverbøjes, for efterfølgende at strækker kroppen helt ud, og får øksen over hovedet. Herfra kan du trække kroppen sammen og dermed får du sat maksimalt fart på øksen når den bevæger sig ned mod træet der skal hugges over.

 

Slå længere i golf - stræk kroppen ud

Det er dog ikke nok kun at strække kroppen i tilbagesvinget. I gennemsvinget skal du også strække kroppen ud (se billede nederst i højre hjørne). Dette gør at køllen ikke hamre ned i jorden, og er altså med til at sende det opnåede fart ind i bolden fremfor ned i jorden.

Her er hvad du IKKE skal gøre:

Det modsatte af det beskrevet lige før, ville se ud som på de to øverste billeder ovenfor. Kroppen bliver forøverbøjet i både tilbage og gennemsving, og her skabes MINIMALT fart.

3: Sving rundt om dig selv

Det tredje meget vigtige element i at slå længere, handler om hvilken vej køllen svinger i forhold til kroppen. På billedet nedenfor er vist hvodan både den rigtige og den forkerte svingbane ser ud. På billedet til venstre er køllen blevet svunget op over hovedet på spilleren. Heroppe fra er afstanden mellem køllehovedet og bolden relativt lille og derfor en lille afstand, hvor køllen kan opnå fart på vej mod bolden.

 

Slå længere i golf - Sving rundt om dig selv

Her er hvad du skal gøre istedet:

Fremfor at svinge køllen op over dig selv, skal du sving den rundt om dig selv, ligesom vist på det højre billede. Her fra er der længere afstand fra køllehovedet til bolden, og derfor langt mere potentilt fart at hente. Fra denne position kan du også bruge kroppens drejninge optimalt til at skabe fart.

Sådan får du implementeret oventsående elementer i dit sving

Tag din mobil med næste gang du er på Driving Rangen. Placer den foran dig, og optage et sving. Det er nu rimeligt nemt at sammenligne din egen video med billederne vist i denne artikel. Hvis du er usikker på om du gør det rigtig, og om du får det optimale ud af dit golfsving, vil vi varmt anbefale dig at prøve vores Gå Til Golf Koncept, hvor vi på holdet “Driver – Slå længere” øver præcis disse ting du lige har læst om. En uddannet PGA Træner vil være klar til at hjælpe dig, og i vil sammen få lagt en klar retning for hvordan du kommer til at slå længere.

Vil du gerne lære endnu mere om dit golfsving?

Så skal du deltage i Dansk Golf Akademi’s træningskoncept der hedder Gå Til Golf. Her kan du for kun 299 kr,- / mdr deltage på lige så mange træningshold du har lyst til. Vi har blandt andet hold der hedder “Jernslag – kontroller retningen” samt “Driver – Kontroller retningen” hvor du på begge hold vil lære meget mere om hvordan du slår mere lige. Du kan læse meget mere om konceptet her: www.gaatilgolf.dk.


dga

Leave a Comment