• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

Slå længere i golf – 3 simple tricks alle kan bruge

Slå længere i golf

Slå længere i golf – 3 simple tricks alle kan bruge

Slå længere i golf

3 simple tricks alle kan lære som giver mere længde

Er du blandt de spillere der gerne vil lære at slå længere i golf, så er du havnet på den helt rigtige side. I følgende artikel vil du lære om 3 enormt vigtige elementer der kan øge din svinghastighed, og dermed gøre dig i stand til at slå længere (uden af det kræver ekstra timer i fitnesscenteret 🙂 )

Slå længere i golf

Mange elementer spiller ind

Der er mange elementer der gør at man slår langt. Måden hvorpå bolden rammes kan variere enormt fra spiller til spiller, og det kan have en kæmpe effekt på hvor langt bolden flyver. To spillere med samme svinghastighed kan slå helt forskellige længder, hvis den ene er god til at få det optimale ud af sin svinghastighed, og den anden ikke får udnyttet sin fart. Disse faktorer kan du lære meget mere om på Dansk Golf Akademi’s træningskoncept Gå Til Golf. På holdet “Driver – Ram bolden stabilt” gennemgår vi disse vigtige elementer. Gå Til Golf er ubegrænset holdtræning for kun 399,- / mdr, og den kontinuerlige træning med professionel feedback har gjort at vores medlemmer i gennemsnit nedsætter deres handicap med 40%. Læs meget mere om Gå Til Golf her

Den vigtigste af alle elementer

Der er dog en faktor der overskygger de andre, når det kommer til længde på dine slag. Svinghastigheden. Hvor hurtigt kan du svinge køllen når du rammer bolden. 1 mph (miles pr hour) mere køllehovedet fart, kan give ca. 2,5  meter ekstra længde på et drive. Så hvis du kan rykke din svinghastighed blot 4 mph op, kan du slå hele 10 meter længere. Lad os lære hvordan dette gøres:

1: Skab fart ved at dreje

Det første vigtige element i golfsvinget når det kommer til at skabe fart, er kroppens drejning i tilbagesvinget. Jo mere du kan dreje i kroppen, jo mere fart kan du skabe i køllen. Se på billederne nedenfor:

Slå længere i golf - Drej kroppen

På billedet til venstre ser du tydligt hvordan kroppen næste ikke har drejet i tilbagesvinget. Køllen er derfor heller ikke svunget så langt tilbage, og den fart der kan skabes fra denne position, er relativ lille.

På billedet til højre ser du en krop der er drejet meget. Lig mærke til hvordan højre ben er strukket ud, hvilket tillader en stor drejning i hoften. En stor drejning i hoften gør det langt nemmere at dreje overkroppen meget, og alt dette skaber meget mere potentiel fart i køllen.

Dette er en af de første elementer deltagerne på Gå Til Golf holdet “Driver – Slå længere” lærer om, da det er helt essentielt for at kunne slå lange (og lige) golfslag.

 

2: Stræk kroppen ud på begge sider

Det andet vigtige element i jagten på mere længde igennem mere køllehoved-fart, drejer sig om hvordan kroppen strækker sig og bøjer sig sammen.

I opstilingen til et golfslag står vi jo let foroverbøjet. I løbet af tilbagesvinget er det utroligt vigtig at kroppen får lov til at strække sig ud, ligesom vist på billledet nedenfor i det nederste venstre hjørne. Udstrækningen af kroppen skal ske samtidigt med drejningen beskrevet ovenfor.

Sammenlign det med hvis du skulle hugge brænde. Her vil du starte med at være foroverbøjet, for efterfølgende at strække kroppen helt ud, og få øksen over hovedet. Herfra kan du trække kroppen sammen og dermed får du sat maksimalt fart på øksen når den bevæger sig ned mod træet der skal hugges over.

 

Slå længere i golf - stræk kroppen ud

Det er dog ikke nok kun at strække kroppen i tilbagesvinget. I gennemsvinget skal du også strække kroppen ud (se billedet nederst i højre hjørne). Dette gør at køllen ikke hamre ned i jorden, og er altså med til at sende den opnåede fart ind i bolden fremfor ned i jorden.

Her er hvad du IKKE skal gøre:

Det modsatte af det beskrevet lige før, ville se ud som på de to øverste billeder ovenfor. Kroppen bliver forøverbøjet i både tilbage og gennemsving, og her skabes MINIMALT fart.

3: Sving rundt om dig selv

Det tredje meget vigtige element i at slå længere, handler om hvilken vej køllen svinger i forhold til kroppen. På billedet nedenfor er vist hvodan både den rigtige og den forkerte svingbane ser ud. På billedet til venstre er køllen blevet svunget op over hovedet på spilleren. Heroppe fra er afstanden mellem køllehovedet og bolden relativt lille, og dette gør at det svært at skabe specielt meget fart.

 

Slå længere i golf - Sving rundt om dig selv

Her er hvad du skal gøre istedet:

Fremfor at svinge køllen op over dig selv, skal du svinge den rundt om dig selv, ligesom vist på det højre billede. Her fra er der længere afstand fra køllehovedet til bolden, og derfor langt mere potentilt fart at hente. Fra denne position kan du også bruge kroppens drejninge optimalt til at skabe fart.

Sådan får du implementeret ovenstående elementer i dit sving

Tag din mobil med næste gang du er på Driving Rangen. Placer den foran dig, og optage et sving. Det er nu rimeligt nemt at sammenligne din egen video med billederne vist i denne artikel. Hvis du er usikker på om du gør det rigtig, og om du får det optimale ud af dit golfsving, vil vi varmt anbefale dig at prøve vores Gå Til Golf Koncept, hvor vi på holdet “Driver – Slå længere” øver præcis disse ting du lige har læst om. En uddannet PGA Træner vil være klar til at hjælpe dig, og i vil sammen få lagt en klar retning for hvordan du kommer til at slå længere.


Vil du gerne lære endnu mere om dit golfsving?

Så skal du deltage i Dansk Golf Akademi’s træningskoncept der hedder Gå Til Golf. Her kan du for kun 399 kr,- / mdr deltage på lige så mange træningshold du har lyst til. Vi har blandt andet hold der hedder “Jernslag – slå længere” samt “Driver – slå længere” hvor du på begge hold vil lære meget mere om hvordan du får mere længde på dine slag. Du kan læse meget mere om konceptet her.Hvis du er ny til golf og gerne vil lære mere om dette skønne spil, på engelsk, kan du besøge vores partner side ved at klikke nedenfor  / If you are new to the game of golf and want to learn more about this wonderful game, you can visit our English partner site called  Golf For Beginners Academy – the number 1 place to be if you want to learn golf as a beginner.

 

Har du hørt vores podcast?

Vores trænerteam deler deres bedste golftips hver uge. Vores største håb: At hjælpe dig med at spille bedre og mere stabil golf!

Klik på billedet for at høre podcasten (det er gratis) 

Golftraenertalks-golfpodcast

dga

Skriv et svar